Kinesiske kopier

January 8th, 2013Posted by A Working Man

 

De er berygtet for at kopiere møbler, tasker og andre mærkevarer. Nu har kinesiske kopi-pirater så gået et skridt videre og har skabt en næsten identisk kopi af et prestigefyldt, arkitekttegnet byggeri.

Det skriver The Verge.

Den originale bygning har navnet Wangjing Soho og er tegnet af den anerkendte arkitekt Zaha Hadid.

Bygningen er planlagt til at være færdig i 2014 og er altså endnu under konstruktion i den kinesiske hovedstad Beijing, men risikerer at blive overhalet af kopien. (Se mere om det originale byggeri her)

- Ingen kopi

Kopien hedder "Meiquan 22nd Century" er i gang med at blive opført i  i det sydlige Kina. Du kan se en model af bygningen her:
Model fra kopi-byggeriet fra byen Chonqing. Foto: AFP Photo © Scanpix .
Folkene bag "Meiquan 22nd Century" nægter dog, at der er tale om en kopi. Uanset om der er tale om en kopi eller ej, lader det til, at Zaha Hadid og hendes folk får svært ved at gøre noget for at hindre byggeprojektet i det sydlige Kina i at blive opført

China Intellectual Property skriver, at der indtil videre ikke er nogen særlig lov i Kina, der har specifikke bestemmelser om rettigheder i forbindelse med arkitektur.

Sidste år kom det frem, at en næsten tro kopi af den østrigske bjerglandsby Haalstatt var blevet bygget i Kina. Læs mere her.